fredag 4 juli 2008

Jag är en riktig sucker...

... för New York. Nu har jag precis läst en NYC-guide på nätet och längtan tillbaka är enorm. Här är femton ställen utan inbördes ordning som jag skulle vilja ha i Karlstad, helst nu tack. Önskar jag kunde vara lika cool och rik som SATC-tjejerna och skriva "Manolo Blahnik", "DKNY", "Dolce&Gabbana", osv. men det här är MIN värld.


SEPHORA


Ett riktigt himmelrike för tjejer i alla åldrar! Smink, parfymer, hudvård i ALLA tänkbara märken, inklusive Sephoras egna produkter. Här kan man lätt spendera ett par timmar och ett stort antal dollar. Här handlar jag mina favoritprodukter från Philosophy!

VICTORIA'S SECRET


Vill man handla underkläder finns det bara ett ställe: Victoria's secret. Det finns något för alla smaker, från boxershorts i bomull till porriga trosor med hål i grenen! De har även en sminkserie och parfymer och badgrejer och sånt jox. Extra plus: Jättefina påsar.



STARBUCKS


Och jag som inte ens dricker kaffe! Men det är en jättestor samlingspunkt för alla sorters människor, man kan sitta och stirra på folk och fantisera om deras liv hur länge som helst. Och så har de grymma milkshakes och fikabröd! :)



BARNES AND NOBLE


Bokälskarnas paradis! Finns även café i en del butiker. Här är det absolut inget konstigt att välja ut en bok och sätta sig på golvet och läsa.


LOMBARDI'S


New Yorks första pizzeria, och grymmaste pizzan i hela stan! Vi brukar oftast beställa en original med extra vitlök och en "white pie", vilket är en pizza med massor av mozarella och ricottaost. Dock serveras klorsmakande vatten i fula plastglas. Och väntetiden kan vara lång!


RICKY'S


Ser ut som en krimskramsaffär, men går man in i butiken så hittar man the real goodies, nämligen ALLA frisörmärken (Schwarzkopf, Bumble&Bumle, D:Fi, Paul Mitchell, you name it) till en bråkdel av vad det kostar hemma.


MACY'S


Say no more. Det som inte finns här är inte värt att köpa. Världens största varuhus på sju plan som upptar ett helt kvarter. Kläder, skor, smink, smycken, husgeråd, ja ALLT en flicka kan behöva!


TIFFANY'S

Har av naturliga skäl aldrig handlat här själv - bara en kulspetspenna kostar runt $50! Men ack så härligt det är att kolla in vigselringar i miljonklassen och kristallkaraffer som kostar skjortan! Många klassiska filmer har spelats in här. Grymt fina inslagningar och påsar! :)



WHISKY WARD


Måste självfallet skriva med min kompis Sandee's bar,som ligger på Lower East Side. Har haft besök av en del rockstjärnor som t.ex. Black Crowes!


FERRARA'S


Italienskt café från 1800-talet som ligger i just Little Italy. Oslagbara bakverk!!!


GAP


Behöver ingen förklaring. Mode für alle liksom. Har en bra line för oss som är korta! Supersköna pyjamaser till barn i snug fit. Har just nu supercoola t-shirts från Junkfood!



FOREVER 21


Tokbilliga och supertrendiga kläder, me like!


WALMART


Eller vilken annan som helst supermarket. Det härliga med att gå omkring i en sån här affär, till skillnad mot en motsvarighet i Sverige, är att det inte finns tio olika flingor - det finns femtio. Utbudet och valmöjligheterna är enorma. Dessutom är det alltid väldigt rent och svalt tack vare effektiv AC och välfyllt i hyllorna.


LUCKY CHENG'S


Supercool restaurang där alla showande servitriser är transvestiter, eller ja, män som håller på att byta kön - de allra flesta har bröst. Och alla är skitsnygga. Här såg jag Donna Karan! :)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag längtar tillbaks till USA. Helt underbart land.

Anonym sa...

Åh, vad åksugen man blev. Suck.