tisdag 22 juli 2008

Utförda aktiviteter i Gävle, ...

... del 2:

Dagen:
  • Morgongos med lycklig bebi. Frukost, dusch och organisering av sjukt många barn.
  • Furuvik. Vilken dag. Medan Ludvig överkom många av sina rädslor, tampades Pernillas stora O med sina obearbetade sådana. "Vilken tur att du inte är en sån mamma som tvingar", sa Molly till mig när det framkom att Pernilla tyckte att NU FAN är det dags för O att våga åka spöktåget. Trots att han grät och grät, vek Pernilla inte en tum. "Han vill egentligen", påstod hon. Och jag som har världens ängsligaste barn själv, kan förstå att OM man nu är rädd, så kan man tycka att det är liiiite obehagligt att det första man möts av är ett skelettmonster som kräks blod i en jättehäftig stråle. Men vad vet jag. Han slapp iallafall.
  • Tur på stan. Köpte jympadojjor och pärlemorrosa crocs till Molly.
  • Dinner. Tobias vid grillen. Kronärtskockspestomackan, favorit i repris, till förrätt. Grillad tonfisk och vitlöksbulgur och grillade grönsaker och jäklar vad gott.
  • Barnen sover. Jihoo. Nu är det dags för ett träningspass med Wii. Ska bara äta lite jodgubbar först.

Men alltså, måste ändå slå ett slag för Furuvik. Vilken fantastisk park. Djur, karuseller, bad och white trashfamiljer i en salig blandning. Ludvig var i himmelriket, trots att det första vi såg var en aggressiv schimpanshanne med italienskklingande namn, som satt och drog sig i snoppen.

Och vansinnigt billigt blev det också. Ett inträde á 155 kronor var allt vi betalade. Det är en ynnest att ha en syster som är restaurangansvarig på parken. Åkband, mat, glass, dricka, godis - ja allt var gratis. Tusen tack för det. Nu kan jag nästan förlåta dig för dina oväntade gastric bypass-fisar som vi får stå ut med i bilen.

Inga kommentarer: