lördag 1 november 2008

Pernilla och kidsen...

... har tagit sitt pick och pack och åkt tillbaka till Gävle. Syskonkärlek i all ära, hon åkte tillbaka precis när vi skulle börja bli osams på riktigt. Det finns dock de som har sämre syskonrelation. Min gullekompis F och hans bror bor typ femtio meter från varandra, men träffas aldrig. När en av dem fyller år, sätter den andre in 300 kr på födelsedagsbarnets konto och skickar ett sms om att det är gjort.

Men iallafall:

Barnen var ute och Halloweenade igår kväll och kom hem med två stora påsar godis. Dock hade de stött på lite underliga typer under aftonens dörrknackande, samtliga grannar till mormor:

1. Det medelålders paret i ettan - för övrigt världens torraste, en är lärare i SFI som lurar hem de stackars ryskorna att rensa ogräs i hennes privata rabatt på somrarna! Maken är en... hmm.... vet faktiskt inte vad han jobbar med, men han har en mkt omodern toppluva. Och så har de julstjärna i fönstret fram till april. De var nämnvärt irriterade av att bli störda när de spelade tv-spel!

2. Den lurande farbrorn, som istället för att ge barnen godis vid dörren, bad om att få ta in påsarna och lägga i nåt snaskigt. Molly hörde att han prasslade med påsarna ute i köket. Men när hon inspekterade påsen efteråt med sin erfarna CSI-blick upptäckte hon att de inte fått något tillskott alls. Tvärtom kanske det tillåmed saknades en bit. Dumfarbrorn hade alltså fuskskramlat med påsen i köket! Jävla as. Lura oskyldiga barn på socker på detta oförskämda vis!

3. Det finns två typer av personer som Molly finner oerhört besvärande - fulla människor och tonåringar. I ett av husen de knackade på, var det fest med riktigt drag! "Alla var fulla tonåringar i 20-årsåldern", konstaterade hon upprört - trots att det hade varit mycket civiliseratde människor som öppnat dörren. Men det värsta var att en av dem hade frågat Molly, som var utklädd till en djävul med svarta ögon och horn och röd outfit, om hon skulle föreställa ett litet hallon. Hehehe.

2 kommentarer:

Anonym sa...

http://www.na.se/artikel.asp?intId=1405946&insn=1 Tänkte på ditt blogginlägg när jag läste detta...vilka creepy människor det finns =/

Anonym sa...

Ha ha ha ha!!! Hallon, det var dagens roligaste det. :D