lördag 20 september 2008

Mamma, jag och Molly...

... tog en liten tur till svampskogen. Var tvungen att föreviga det hela med en hel drös fotografier, eftersom vi är i skogen... en gång om året, i bästa fall.

Eftersom vi inte är några skogsmullar någon av oss, fick vi klä oss i våra sunkigaste kläder för att passa in. Och jag hade min Biltema-gummistövlar för 69:- som är två nummer för stora. Vi har ju heller ingen vacker korg att plocka dessa svampar i. Mamma hade istället packat ner några plastkassar.

Sedan får vi inte klä oss som vi vill, för det bestämmer mamma. Tröjorna måste vara instoppade i byxorna och byxorna i strumporna. Annars kan vi få fästingar och ormbett och gudvetvad. Och vi måste ha något på huvudet eftersom det är så snårigt och kanske för att man kan förstöra frisyren? Mamma höll på att baxna när vi kom och inte hade huvor på våra tröjor. Jag vågade vägra, men Molly fick minsann kränga på en scarf i Axl Rose-stil på skallen.




Molly och jag redo för en skogstur!



Molly tyckte det var roligare att ägna sig åt annat!
Älskar mamma, älskar inte...


Fina svampar



Very giftiga svampar



Här har någon jävel kört sönder skogen och bästa svampstället, och fällt en massa träd! Mamma var helt förtvivlad och Molly himlade med ögonen och sa "Men vaddå, det finns ju typ fler skogar!"



Många myror och barr





Molly plockar av det gyllene guldet (eller skogens guld? vad är det det kallas? :S)




Molly har trampat sönder ganska många också!


Passar på att dänga dottern med farlig pinne



Rykande röksvampar



Molly har hittat lämplig vandringskäpp



Och så lekte vi "Gissa bajset?"


Här vill Molly förminska sig och fly över fältet. När jag säger att man inte får ta en genväg, säger hon "Men vaddå, om det kommer nån kan vi ju bara ta av oss alla kläder och säga att vi är jättefattiga." ???

Ett dött rådjur i en torkad bäck.


Miniödla som Molly prompt skulle klappa.

Mamma, jag och lustigkurren i mitten.

Och det bästa av allt var att svärmor senare hämtade all svamp för att rensa åt mig!!!

1 kommentar:

Anonym sa...

Oh my lord! Rensade M allt??!! Love her!

Knappade du in kordinaterna nu så vi tar en tur tillbaks i oktober? Va fina ni var! Hör mamma mässa framför mig om instoppade byxor osv.

Kram