söndag 31 maj 2009

Å idag har vi firat...

... Mors Dag. Alltså jag har blivit firad, och så har vi haft våra två gullmammor här på fika.

Av barnen (hmmm...) fick jag ett presentkort på MQ. Och Molly hade köpt en trisslott. Och lite kärleksbrev och teckningar fick jag också som Molly och Ludvig hade gjort.

Mammorna kom som sagt över på fika efter lunch. Jag hade bakat världens godaste morotskaka enligt Starbucks-receptet. Det är direkt översatt från engelska, och därför är måtten lite konstiga. Men här är receptet. Enjoy!!!

Godaste morotskakan - ever!

3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2 tsk kanel
½ tsk salt
0,25 tsk muskotnöt
0,25 tsk kryddpeppar
3,5 dl farinsocker
2,25 dl vegetabilisk olja
3 ägg
0,25 tsk vaniljsocker
2,25 dl riven morot (ca 1 stor)
1,75 dl hackade valnötter
1 dl sultanrussin

Glasyr:
230 ml rumstempererad philadelphiaost
1 msk mjölk
1 tsk vaniljsocker
7 dl florsocker

Sätt ugnen på 175 grader.
Sikta samman alla torra ingredienser: - mjöl, bakpulver, bikarbonat, kanel, salt, muskot och kryddpeppar i en stor skål.
Vispa ihop farinsocker och olja med en elvisp. Ha i vaniljsockret och äggen och vispa hårt i ca en minut.
Blanda ihop torra och blöta ingredienser – vispa först sakta tills ingredienserna blandat sig. Vispa sedan med elvisp så att smeten blir klumpfri och smidig.
Häll i rivna morötter, valnötter och sultanrussin och blanda ihop för hand.
Häll i smeten i en rund smord form och grädda i ca 40-50 minuter, eller tills den är torr i mitten.
Blanda ihop philadelphiaost, mjölk och vaniljsocker med elvisp. Häll sedan i florsockret deciliter för deciliter och blanda ordentligt tills glasyren är slät.
Kakan ska ha svalnat helt när man har pa glasyren.

1 kommentar:

Anonym sa...

Oh my lord för det receptet!

Funkar det utan russinen tror du?

Kram