torsdag 7 juli 2011

I morse tappade jag räkningen...

... på hur många gånger jag fick ryta till barnen för att få dem att knipa igen. Men det var tusen bråk om vem som hade slängt kuddarna på golvet, vem som skulle få mest plats i soffan, vem som den röda bakugan tillhörde, vem som skulle hinna kissa först och vem som hade coolast kalsonger. "Men för i helvete, kan ni inte ger er någon gång???"
Så dagen har spenderats i kompromissandets tecken, kan man säga. Ludvig och Love har fått leka med varandra hela dagen utan inblandning av tv eller så, för att öva på att vara kompisar med varann. Utvärderingen blir väl lite sådär, men nu vet de vad som gäller iallafall.
Som tur var så hade vi ju ändå Den Stora Medlaren hemma, som både fått leka doktor (och varit en patient som fått diagnos av Dr Ludvig att hon hade ett kycklingben i halsen, som var tvungen att plockas ut efter att doktorn sågat av armen och tagit ut benet den vägen - och sedan superlimmat ihop armen igen), kock (som fått laga mat efter att maitre d' Ludvig tagit emot beställningen och lilla kassören Love tagit femtio kronor betalt för rubbet, oavsett vad som blivit beställt) och skola (där hon gladeligen ikläder sig rollen som den Stränga Fröken som gärna skäller lite hipp som happ på eleverna om de inte har hundraprocentigt fokus).

Inga kommentarer: