söndag 3 april 2011

Nu när alla barnen...


Godfather - the real thing (?)
 ... har fyllt år för ett bra tag framöver, kan man ju ta och summera hur väl de gudföräldrar man valt till sina barn har skött sig. När jag/vi har frågat de utvalda har vi varit väldigt tydliga med vad vi förväntar oss: en extra vuxen i barnens liv; någon de kan förlita sig på och som kan skämma bort dem litegrann. Inte materiellt, utan kanske ett tivolibesök eller skogspromenad, något utöver bara en fika någon gång då och då.

Mollys gudmor är Sandee, denna sköna dam vi ska hälsa på i New York i sommar. Molly och hon har aldrig träffats, men hon har alltid varit noga och ringt och skickat presenter och alltid haft en öppen dörr om Molly någon gång skulle behöva hjälp i USA - om hon vill plugga där, eller vara au-pair eller något när hon blir äldre. Mollys gudfar Andy dog tragiskt när Molly var ett år.

Och så Ludvig då - hans gudfar bor en femton minuters bilresa från oss, men de träfas typ aldrig av olika anledningar. De har ingen relation alls, tyvärr. Men han har var aldrig speciellt intresserad när det kom till kritan, enligt mig. Ludvigs gudmor Fia bor i England och pluggar där, men när hon är här i Sverige kommer hon alltid med presenter och tar sig tid för lite gullegos.

Love är väl den som har det allra bäst. Helen är kär i alla mina barn, och Fredrik också. De får presenter och uppmärksamhet och glöms aldrig bort - trots att ingen av dem bor i Karlstad.

Men det där med att välja gudföräldrar är svårt. Personligen vill jag inte ha någon släkting till barnet, eftersom de redan har en dokumenterad relation till varandra. Det ska vara personer som jag har stort förtroende för, som visar kärlek och som har bra värderingar de kan förmedla vidare.

Så med facit i hand kan man väl säga att man i dagsläget kanske hade valt några andra framför vissa. Till exempel har Palle gjort mer för ungarna än vad många andra har gjort, så han hade nog blivit tillfrågad idag. Lösningen är väl att skaffa en liten till! Och ingen skulle bli gladare än han! Eller jo, kanske Ludvig och Molly som senast igår tjatade på mig om att få ett litet syskon.

Inga kommentarer: