tisdag 8 juni 2010

Snälla, kan ingen hjälpa...

... mig med vad som är rimligt när det gäller vecko/månadspeng? Det är dags för Molly att börja få lite fickpengar nu när jag snart avlider av allt tjat om glassar och annat jox varenda dag. Jag har googlat lite på vad som anses som standard för tioåringar och det varierar mellan 140-160 kronor i månaden. Är det rimligt?

Vad ska barnet göra för att få dessa pengar? Ska man sätta upp specifika uppgifter eller? Molly är väldigt flitig och hjälper redan till massor! Hon passar brorsor, går små ärenden till affären och postar brev, hon plockar ur diskmaskinen och går ut med soporna när man ber om hjälp. Dessutom fixar hon ju allt sitt eget själv; plockar undan sin egen tvätt, bäddar sängen, städar rummet och så. Dessutom viker hon tvätt eller dammsuger en gång i veckan - detta var dealen för att vi skulle skaffa Disney Channel, höhö. Räcker inte det här? Ska hon bara få pengarna som en liten bonus, och för att hjälpa henne få en större uppfattning om pengars värde och hur man hushåller med det man har?

Snälla mammor med lite större barn, ge mig lite råd och tips!

Uppdatering: Vad ska pengarna räcka till? Bio, glass, bussbiljetter, kläder, sparande? Eller bara gör-vad-du-vill-pengar? Hur tänker man?

2 kommentarer:

Mamasnest sa...

*harklar mig lite generat* Vi har nog missat att googla på hur mycket man ska få i en viss ålder...
Nu är ju min son visserligen 13 år, men han får 100 kr i veckan OM han gör sina sysslor. Då ska han städa sitt badrum (jag inspekterar att han följt listan), hålla ordning på sitt rum, duka och duka av bordet vid middag (och lunch om han är hemma), hjälpa till med handling av småsaker och ev. annat som kan komma upp. Nu på sommaren har han även fått ta vattning av trädgården.

Lotta sa...

Vi har varit usla på att ge vecko/månadspeng, främst av ekonomiska orsaker =/ Jag skulle nog tycka att två hundra i månaden skulle va okej i hennes ålder. Pengar att använda till godis o sånt där annat smått. Nu verkar ju Molly hjälpa till en väldans massa o vara så duktig redan, men annars hade jag nog föreslagit ett belöningssystem för att plussa på i kassan...kanske kan höja de där två till tre iaf ;) Haha. Hon är värd varenda krona ;) Å lite till =)