tisdag 1 juni 2010

Bara ett snabbt...

... inlägg idag. Jobbade till 15, hämtade barnen, lekte ute. Lagade mat och åkte ut till Bergvik för att köpa lite shorts och linnen till Ludvig. Molly ska på sin allra första skolresa imorgon och de får ta med godis, så vi stannde på Wallinders på vägen hem. Fanta exotic - check, smågodis - check, oreos - check.

Jag minns när vi åkte på en liknande skolutflykt i trean. Jag hade med mig min ärvda kamera som man fick sätta på engångsblixtar på, och som tog kort i storleken 8x8 cm ungefär. Vi åkte på en liten Värmlandstur och det hela var mycket spännande. Mamma hade skickat med lite fickpengar. De låg djupt nere i fickan och brände - då, precis som nu. I Ransäter köpte jag en pappersstrut med hemmagjort godis. Detta är egentligen ett mysterium, för jag gillar inte karameller eller hårt godis överhuvudtaget. Men... jag var väl tvungen att köpa nåt.

Och värre blev det när vi rekade Selma Lagerlöfs omgivning. Där kom jag ut ur souvenirshoppen med en liten samlarsked i silver som det stod Mårbacka på. Den kostade mig sextiofem kronor. Mamma fnös när jag kom hem.

När jag berättade den här anekdoten för Mattias tidigare idag var han mycket imponerad över mitt minne. Men han undrade vart skeden tagit vägen? Och om jag minns rätt så lade jag den på min prydnadssakerhylla. En sådan som alla flickor hade på 80-talet. Den fick alltså ligga på finhyllan blandat med porslinskatter och smyckesskrin gjort av snäckor. Idag har jag ingen aning om vart den finns, men jag tar en vild chansning och gissar på att den åkte i soporna som allt annat ocoolt gjorde när jag blev tretton.

1 kommentar:

Unknown sa...

hEJ

Jag minns inte vad plagget hette, men här är en länk på toppen:
http://emring.blogspot.com/2010/04/lars-johanna.html

Lars & Johanna i Gbg hade fårtt instruktioner från Odd Molly att de skulle återkallas, så det var inga problem!
Mvh Camilla