fredag 15 januari 2010

"Hur många barn ville du...


... ha när du var liten?," undrar Molly.

"Två eller tre," svarar jag. "Innan du föddes drömde jag om tvillingar. Jag ville först ha en storebror och sen få två små tvillingtjejer." Det var då det. Hade jag drabbats av 2 x skrikbebbarnas okrönte drottning Molly hade jag suttit inspärrad på ett dårhus än idag. "Hur många vill du ha?"

"Fyra tror jag," svarar hon.

Det är heller ingen hemlighet att Molly vill att jag och Mattias ska skaffa fler barn. Hur hon nu kan vilja det! Hon får aldrig vara ifred nu ens, med de där två lillebrorsorna. Hon försöker ihärdigt stänga dörren till sitt rum, men på en gång trycks handtaget ner igen av en varm småbarnshand som vill in. In och dansa, förstöra fina saker, hälla ut pärlor på hela golvet, spela spel, riva sönder böcker - ja, vadsomhelst. Molly finner sig snällt i detta. Det är helt otroligt.

När vi tittar på det smått kaosartade programmet "Familjen Annorlunda" på tv:n blir Molly drömsk i blicken. Hon vill också ha sju syskon hemma. Hon gillar att vara äldst så hon får hjälpa till.

Och så är det faktiskt! Förutom att hon sköter allt sitt eget själv, så hjälper hon till att städa undan leksaker på kvällen. Hon viker tvätt ihop med mig och plockar ur diskmaskinen när man ber henne. Hon ligger på knäna med en ängels tålamod och plockar upp intrampade russin från mattan i köket. Hon är helt, helt fantastisk.

1 kommentar:

Anonym sa...

Ja,Molly är helt fantastisk!!!
Det tycker bonusfarmor!!!